Αλληλεγγύη στον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη – Εφετείο 05.06

20140517_170709Αφίσες, δράσεις, κείμενα αλληλεγγύης στον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη (ανανεώνεται)

A few translations of, solidarity with anarchist Babis Tsilianidis, acts,texts and posters in english (updated)


Παρέμβαση στο Ιβανόφειο (Θεσσαλονίκη)

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαίου στο Ιβανώφειο, στα πλαίσια διήμερο φεστιβάλ μουσικής. Κρεμάστηκαν πανό για τον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη, ο οποίος δικάζεται σε 2ο βαθμό για την ληστεία στο οικονομικό τμήμα του αχεπα,στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 5 Ιουνίου, και για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.Μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια.

            ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ


 

Αναρχικά συνθήματα στο Φρήντριχσαϊν (Βερολίνο)

πηγή contra info

libertadbabis-tsilianidis

Το βράδυ της 28ης Μάη 2014 βγήκαμε και πατήσαμε συνθήματα στη βερολινέζικη γειτονιά Φρήντριχσαϊν. Η σκέψη μας είναι με τον Μπάμπη Τσιλιανίδη, αναρχικό αιχμάλωτο εν αναμονή εφετείου στις 5 Ιούνη (καταδικασμένο πρωτόδικα σε 10 χρόνια και 4 μήνες για ληστεία στο λογιστήριο του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη), τα εξεγερμένα αδέρφια μας στη Βραζιλία, τον πεσόντα στη μάχη Μαουρίσιο Μοράλες, και όλα τα συντρόφια που αγωνίζονται μέσα κι έξω απ’ τις γαλέρες αυτής της κοινωνίας.

Δεν τραβήξαμε φωτογραφία ενός γκραφίτι ενάντια στο Μουντιάλ που γράφει NÃO VAI TER COPA, γιατί περιπολούσε ένα γαμημένο όχημα της εταιρείας σεκιούριτι WISAG στην περιοχή.

Φωτιά στα σύνορα!

Αναρχικοί εμιγκρέδες


Παρέμβαση σε συνέδριο για την πληροφορία, το νόμο και την ηθική (Θεσσαλονίκη)

πηγή athens indymedia

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαϊου επισκεφθήκαμε το ICIL (συνέδριο για την πληροφορία, το νόμο και την ηθική)  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη, του οποίου το εφετείο εκδικάζεται στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο συνέδριο επειδή εκεί συνεβρέθηκαν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί αλλά και εκπροσώποι της δικαιοσύνης για να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις πάνω στο ζήτημα της επιβολής της δικαιοσύνης, της εγκληματολογίας και κατ’ επέκταση της καταστολής και για το ρόλο της τεχνολογίας σε αυτή.

Διακοσμήσαμε, λοιπόν, το χώρο με στένσιλ, αλφάδια και μπογιές, ενώ ταυτόχρονα πετάχτηκαν τρικάκια μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα που διεξαγόταν το συνέδριο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ
ΥΠΕΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ


 

 

Πανό αλληλεγγύης στoν Μπ. Τσιλιανίδη (Αγρίνιο)

IMG_20140527_215653IMG_20140529_162450


Παρέμβαση για Μ. Τσιλιανίδη (Θεσσαλονίκη)

Το απόγευμα της Κυριακής που μας πέρασε, έγινε παρέμβαση αντιπληροφόρησης για την υπόθεση του Μπάμπη Τσιλιανίδη στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από το πάρκο της ΧΑΝΘ όπου πραγματοποιούνταν “street party” ομάδα συντρόφων και συντροφισσών έκανε μοιρασματική στην παραλία της θεσσαλονίκης όπου ήταν γεμάτη κόσμο. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και κρεμάστηκε και πανώ που ενημέρωναν για το εφετείο του συντρόφου που θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

Τις τελευταίες μέρες αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης: Καλαμαριά, Χαριλάου, Τούμπα, Τριανδρία, Όλγας, Στρατού, 40 Εκκλησιές, Ευαγγελίστρια, Κέντρο, Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Νεάπολη, Εύοσμος. Πανώ κρεμάστηκαν σε κεντρικές διασταυρώσεις και σε γέφυρες του περιφερειακού.

Στου μπάτσου το κεφάλι μπουκάλι και πετρίδι, λευτεριά στον Μπάμπη Τσιλιανίδη

interventionphoto4 interventionphoto3 interventionphoto1 intervationphoto2 intervationphoto

 


24 Μαϊου 2014 – Εδεσσα: Μοίρασμα κειμένων

από http://auted.espivblogs.net/


Το βράδυ 24/05 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα 2 κειμένων στην Εδεσσα, 1) για την υπόθεση του Μ. Τσιλιανίδη  και 2) για την Μονσάντο.

Κείμενο για Τσιλιανίδη:

“…για τους εχθρούς μας θα είμαστε πάντοτε ένοχοι για την προσπάθειά μας να εκπληρώσουμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ελεύθεροι, να ορίσουμε τις ζωές μας μόνοι μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, σε αρμονία με την φύση, μακριά από δίκτυα εξουσίας, ελέγχου και διαμεσολάβησης, από σχέσεις που αναπαράγουν ιεραρχίες, καταπίεση και εκμετάλλευση, από την εξάρτηση από “ειδικούς”. Μία προσπάθεια, ένας αγώνας που περνά πάνω από την καταστροφή τόσο του καπιταλισμού, όσο και κάθε μορφής διαχείρισης του εξουσιαστικού πολιτισμού.”
Μπάμπης Τσιλιανίδης, δικαστήριο Θεσσαλονίκης,Γενάρης 2013

Στο δικαστήριο κι ενώ κανένας από τους μάρτυρες δεν έχει αναγνωρίσει τον Μπάμπη, κι ενώ βιολόγος-χημικός εξηγεί ότι το DNA, ειδικά όταν είναι μέσα σε μείγμα, δεν μπορεί να αποτελέσει πειστήριο, η έδρα κατ’ εντολήν ανωτέρων της αποφασίζει: 10 χρόνια και 4 μήνες μιας και όπως δήλωσε ο εισαγγελέας “ αν ήταν αθώος θα έδινε DNA από μόνος του” και “αν ήταν αθώος θα ερχόταν στο δικαστήριο να το αποδείξει”.

Ο Τσιλιανίδης γίνεται ο πρώτος αναρχικός στον ελλαδικό χώρο, που καταδικάζεται
με μοναδικό στοιχείο “δείγμα” γενετικού υλικού. Έκτοτε, η ιστορία θα επαναληφθεί, και το dna θα αποτελέσει επαρκή “μάρτυρα κατηγορίας” στο να οδηγήσει κι άλλους “αποκλίνοντες”,  στις φυλακές της δημοκρατίας. Σήμερα, βρίσκεται ακόμα στη φυλακή. Η μόνη υπόθεση που ουσιαστικά τον “κρατάει” είναι αυτή για την ληστεία, αλλά δεν μπορεί να πάρει άδειες, ή να ζητήσει διακοπή της ποινής του εξαιτίας του χρόνου που του έχει κρατηθεί για τις άλλες υποθέσεις.

Στις 5 Ιουνίου θα γίνει το εφετείο του στη Θεσσαλονίκη.


Συμπεράσματα από την υπόθεση:

Η γλώσσα των νομικών είναι ξένη για όσους και όσες αγωνίζονται για την καταστροφή των νόμων.

Βλέποντας όμως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, και ως αποτελέσματα των συσχετισμών δύναμης μέσα στο κοινωνικό πεδίο, αξίζει να έχουμε κατά νου δύο υπαρκτά γεγονότα που παρουσιάστηκαν στις δίκες του Μπάμπη.

Γεγονός πρώτο: Αφαίρεση χρόνου προφυλάκισης με το “έτσι θέλω” στα δύο πρώτα δικαστήρια για ουσιαστικά “αστείες” ποινές, γεγονός που φέρνει τον σύντροφο ενώ έχει εκτίσει 3,5 χρόνια μέσα στη φυλακή να μετράει ουσιαστικά μόνο το τελευταίο 1,5.

Γεγονός δεύτερο: Για όσους και όσες παραβρέθηκαν στη δίκη του συντρόφου στις 22 Ιανουαρίου του 2013 οι ατάκες του εισαγγελέα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα που ήταν αντιστρόφως ανάλογο με την όλη εξέλιξη της δίκης, δεν ήταν κάτι προτώγνωρο στην ιστορία των πολιτικών διώξεων . Τα γιατί μπορεί να είναι πολλά και πιθανώς να μη τα μάθουμε ποτέ:

Ήταν η περίοδος που βγαίναν τα ονόματα όλων των αποφυλακισμένων αναρχικών
στη δημοσιότητα και ταυτόχρονα στέλνονταν με φαξ σε όλους τους δικαστές (από το υπουργείο προστασίας του πολίτη) με την προτροπή να μην αποφυλακίζονται οι “τρομοκράτες”, ήταν η περίοδος που δυναμικές ενέργειες έκαναν το κράτος να τρέχει και να μη φτάνει, ήταν η περίοδος που το δόγμα της ασφάλειας εκκένωνε καταλήψεις και έτρωγε πόρτα από ένα πολύμορφο κίνημα προάσπισης των καταλήψεων και των αγωνιζομένων και από πορείες ανά την ελλάδα που είχαν δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. Ήταν το ότι, έπρεπε να γίνει μια αρχή για το DNA ως μοναδικό “μάρτυρα κατηγορίας” μιας και οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν πέσει στο κενό (με τις περιπτώσεις των συντρόφων Σειρηνίδη και Σεϊσίδη). Ήταν η ίδια περίοδος που τα όργανα της τάξης τρομοκρατούσαν ολόκληρα χωριά στη Χαλκιδική και παίρναν DNA με το ζόρι από δεκάδες ανθρώπους για να στήσουν τις δικογραφίες τους. Ήταν το ότι ο σύντροφος αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό και να δεχτεί το αυτοφακέλωμα του και έπρεπε να σταλεί ένα μήνυμα, ήταν το ότι αρνήθηκε να παραβρεθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει αθώος όπως περίμενε ο εισαγγελέας, και έπρεπε να παραδειγματιστεί.

Το ζήτημα της αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους αγωνιστές.

Δεκάδες είναι οι αιχμάλωτοι αναρχικοί στις φυλακές της Ελλάδας. Πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους, της στάσης τους απέναντι στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε, της άρνησης τους να δείξουν μεταμέλεια, να συνεργαστούν με τις αρχές, της θέλησης τους να παραμείνουν ακέραιοι ως προς τις αξίες και τις αιτίες που τους οδήγησαν στο να αγωνιστούν ενάντια στο κράτος και στον καπιταλισμό.

Σίγουρα, οι αιχμάλωτοι σύντροφοι αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, πως όπου κι αν βρεθεί ένας επαναστάτης θα αδράξει και την παραμικρή ευκαιρία για να αγωνιστεί. Σίγουρα μέσα από τους αγώνες τους στις φυλακές κι από τις αξίες που προωθούν μέσα σε έναν συμπυκνωμένο κόσμο ανταγωνισμού, κανιβαλισμού και απομόνωσης, το στοίχημα για τη χειραφέτηση του ανθρώπου και την απελευθέρωση της φύσης παραμένει ανοιχτό. Κι όμως..

Οι φυλακισμένοι αναρχικοί, λείπουν από τις διαδικασίες μας, τις συνελεύσεις, τους αγώνες, τις συγκρούσεις, τους σχεδιασμούς, τα όνειρα, τα λάθη, τα αδιέξοδα, όσων έξω από τα τείχη των φυλακών, συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Αντίθετα με μύθους άλλων δεκαετιών που θέλουν τους φυλακισμένους κομάντο, οι φυλακισμένοι αναρχικοί, φιγούρες καθημερινές μέσα στην κοινωνική ζωή και στους αγώνες των καταπιεσμένων που τολμούν να πράξουν, να αγωνιστούν, να επαναστατήσουν, λείπουν τόσο σαν φορείς ελεύθερων ανθρώπινων σχέσεων, όσο και σαν αποφασισμένοι επαναστάστες που μαζί θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο ενάντια στη κυριαρχία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους λοιπόν, όχι μόνο γιατί αναγνωρίζουμε στη στάση ζωής και στις πράξεις τους το κοινό όνειρο και τις κοινές αξίες του αγώνα για την αναρχία, αλλά γιατί θέλουμε και μπορούμε να τους αποσπάσουμε από τα νύχια του κράτους και να τους φέρουμε εκεί που ανήκουν: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Μπάμπης και δικάζεται σε
δεύτερο βαθμό την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ Εδεσσα
(aut_ed@espiv.net)

13 Μαΐου 2014 – Παρέμβαση για τον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη (Θεσσαλονίκη)


Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου θα παρεβρισκόταν και ο επίτιμος πρόεδρος του συμβουλίου της επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια  και γράφτηκαν σπρέυ στις εισόδους σχετικά με το εφετείο του αναρχικού Μπάμπη Τσιλιανίδη στις 5/6.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

6sc86f


Κρέμασμα πανό στην Αθήνα


 

20140517_170232 20140517_170709 20140517_171708 20140517_173724

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Παρέμβαση σε ημερίδα εφαρμοσμένης Γενετικής και Βιοτεχνολογίας (21/05)


 

photo2 photo1

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε από ομάδα συντρόφων παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων κατά την διάρκεια εκδήλωσης στα πλαίσια ημερίδας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου και του ΠΑΜΑΚ. Μια από τις θεματικές του ήταν και η Εφαρμοσμένη Γενετική και Βιοτεχνολογία του Τμήματος Βιολογίας.

Στο χώρο κρεμάστηκε πανό, μοιράστηκαν κείμενα σχετικά με την υποθέση του συντρόφου και πετάχτηκαν τρικάκια.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ


ΑΦΙΣΕΣ

mpaμπαμπηςtsilianidis

babis-copy

mpampistel2bcded76f769cb4550c3f1b97840a506


 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *