Κείμενο φυλακισμένων, αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό

tumblr_mbjim78cmi1qmbt9vo1_1280Λευτεριά στον πολυτραυματία αντάρτη πόλης Σάββα Ξηρό.

Στις 19 Δεκεμβρίου εξετάζεται στα δικαστήρια Πειραιά η αίτηση για διακοπή ποινής του Σάββα Ξηρού ώστε να καταφέρει να νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο με την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κράτος εκδικείται τον Σάββα Ξηρό για την αντάρτικη επαναστατική του δράση μέσα από τις γραμμές της Ε.Ο. 17Ν κρατώντας τον αιχμάλωτο εδώ και 11,5 χρόνια σε συνθήκες που είναι αδύνατο να φροντίσει τα προβλήματα υγείας του.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι η διαρκής επιδείνωση της υγείας του Σάββα Ξηρού σε τέτοια επίπεδα ώστε η ζωή του να βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, ο Σάββας είναι σχεδόν κουφός, ουσιαστικά τυφλός, με φλεβική ανεπάρκεια που επηρεάζει τα κάτω άκρα, με σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, έχει υποστεί ακρωτηριασμό στο δεξί του χέρι, ενώ έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας εξαιτίας της φυλάκισής του σε άθλιες συνθήκες.

Η προσπάθεα του κράτους να εξοντώσει τον Σάββα Ξηρό πρέπει να βρει απέναντι της την πολύμορφη επαναστατική αλληλεγγύη που πηγάζει μέσα από τον αγώνα για την καταστροφή του κοινωνικού συστήματος.

Για αυτό δεν ζητάμε από τον εχθρό μας να δείξει τον ανθρωπισμό του, ούτε καταγγέλουμε τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις που επιφυλάσσει σε όσους αμφισβητούν την παντοδυναμία του.

Έχουμε πόλεμο και η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα γίνει αποκλειστικά και μόνο όταν το κράτος αισθανθεί ότι απειλείται από τις δράσεις αλληλεγγύης που θα στοχεύσουν στο να  δημιουργηθεί ένας ισχυρός εκβιασμός που θα αναγκάσει το κράτος να απελευθερώσει τον Σάββα Ξηρό.

Η συλλογική μνήμη είναι αυτή που συνδέει τις πορείες των επαναστατημένων που συγκρούστηκαν με την εξουσία, σχηματίζει παρακαταθήκες και αποτελεί ένα μόνιμο εφαλτήριο για συνέχιση του αγώνα.

Αλληλεγγύη στον αντάρτη πόλης Σάββα Ξηρό.

Για την όξυνση της επαναστατικής αλληλεγγύης.

Για την όξυνση του ίδιου του αγώνα.

Σπύρος Στρατούλης

Μιχάλης Ραμανδάνογλου

Εριγιόν Μουσταφά

Ράμι Συριανός

Ηλίας Καραντουμάν

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιώργος Καραγιαννίδης

Αλέξανδρος Μητρούσιας

Τάσος Θεοφίλου

Μπάμπης Τσιλιανίδης

Γρηγόρης Σαραφούδης

Νίκος Ρωμανός

Δημήτρης Πολίτης

Αργύρης Ντάλιος

Φοίβος Χαρίσης

Γιάννης Μιχαηλίδης

Στέφανος Αμίλητος

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *